Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
12.02.16: Ingefær hitter som årets øko-grøntsag, sundhedsbølgen dominerer i udbuddet af øko-varer og økologi er blevet cool og for alle. Fremtidsforsker, Birthe Linddal, og chefkonsulent i Økologisk Landsforening, Helle Bossen, har spottet globale øko-tendenser på verdens største øko-messe, BioFach i Nürnberg, som løber af stablen i disse dage.
Læs mere
12.02.16: Med mere end 70.000 besøgende, da dørene lukkede sidste fredag, overgik dette års udgave af Fruit Logistica-messen i Berlin alle forventninger. Arrangøren havde på forhånd anslået at i størrelsesordenen 65.000, i lighed med tidligere år, ville benytte messen til at skaffe sig et overblik over den globale produktion af og handel med frugt og grønt.
12.02.16: Mere end 110 års kaffehistorie i Viborg skal fremover danne baggrund for Peter Larsen Kaffes internationale satsning inden for specialkaffe. I juli kommer specialkaffen, "Peter Larsen Special", ud til kaffeelskende forbrugere. Ud over specialkaffen lancerer kaffevirksomheden også senere på året luksusbrandet "Viborg" - opkaldt efter byen, hvor virksomheden har sit udspring.
09.02.16: Dava Foods, der er markedsledende i Norden inden for friske skalæg og ægprodukter, køber 70,3 procent af aktierne i Eggprodukter AS i Norge. Den norske virksomhed bearbejder og sælger pasteuriserede og kogte ægprodukter til det norske marked og har i dette segment en markedsandel på 15-20 procent.
08.02.16: Familier med børn er dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Uddannelsesniveau og bopæl har også betydning for forbruget af økologi, men Økologisk Landsforening ser en tendens til, at økologi breder sig over hele landet.
08.02.16: ’Made in Dänemark’ er blevet et kvalitetsstempel i Tyskland. Ikke mindst i Nordtyskland, som køber 45 procent af de danske varer, der eksporteres til Tyskland, selvom kun 16 procent af tyskerne bor i de nordtyske delstater Hamborg, Bremen, Niedersachsen og Slesvig-Holsten. Ny strategi skal give danske virksomheder endnu bedre muligheder.
08.02.16: Mens landbrugsjorden er ved at være fyldt, er der gode muligheder for at dyrke flere afgrøder i havene. Det fastslår DTU Fødevareinstituttet, der også peger på, at reb på reb fulde af tangplanter under havoverfladen er et velkendt syn især i Østen, men at dyrkningen af tang endnu er på et beskedent niveau i Danmark og resten af Europa.
11.02.16: En avocado kan lægges ved siden af tomater eller bananer for at hurtigmodne avocadoen. Årsagen til denne effekt er tomaternes udskillelse af signalmolekylet ethylen, som øger modningsprocessen af avocadoen. Denne effekt kan være nyttig i nogle sammenhænge, men kan samtidig også igangsætte en kædereaktion, som overmodner en hel container eller et lager af frugt eller grønt.
12.02.16: Nordens største fødevaremesse, Foodexpo i MCH Messecenter Herning, præsenterer et væld af nyheder inden for udstyr, interiør samt føde- og drikkevarer fra 6.-8. marts, f.eks. kan man opleve den første ost lagret i Hjerm Kalkstensgrube, laksepølser saltet med tang, innovative emballageløsninger, nytænkende produktløsninger og rejer opdrættet på overskudsvarme.
09.02.16: De danske forbrugere vælger i stigende grad ”fri-for”-varer. Alene i 2015 steg salget af fødevarer fri for gluten, sukker eller laktose med 33 procent i fødevarekoncernen Dagrofas butikker. I samme periode kom der også 52 procent flere varenumre til i ”fri-for”-kategorien i Meny og Kiwi.